Υποβολή παραίτησης του αιρετού ΚΒ Χατζησταμάτη από το ΠΥΣΔΕ Χίου

 

Ο ¨ιερός¨ και πολυετής θεσμός του Αιρετού στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) έχει από την εικοσιοκτάχρονη εμπειρία μου μέγιστη προσφορά στους λειτουργούς της εκπαίδευσης. Ο Αιρετός αφού εκλεγεί δημοκρατικά και ανόθευτα από τον κλάδο των εκπαιδευτικών έχει μοναδικό γνώμονα να ακουστεί η φωνή και του τελευταίου αλφαβητικά εκπαιδευτικού από το πιο απομακρυσμένο μέρος, στο διοικητικό αποφασιστικό τοπικό όργανο του Υπουργείου Παιδείας ώστε να εξετασθεί το αίτημά του και να αποκατασταθεί το δίκιο του, αν αυτό θεωρεί ότι έχει βληθεί. Ο Αιρετός έχει φωνή και για ότι συμβαίνει διοικητικά και εκπαιδευτικά στον τόπο του. Ένα τόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να επιτελέσει μόνον ο εκπαιδευτικός που έχει πλειοψηφήσει παραταξιακά και συνολικά έναντι των συναδέλφων του και που ο αριθμός των ψήφων που λαμβάνει  μπορεί να αντικατοπτρίζει μεγάλο αριθμό των εκπαιδευτικών του τόπου του. Αν αυτό δεν συμβαίνει και αποδεχθεί τη θέση, πρωτίστως ευτελίζει τον θεσμό του ¨Αιρετού¨ και έπονται όλα τα υπόλοιπα.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις που έχω συμμετάσχει στην σταδιοδρομία μου ως εκπαιδευτικός λειτουργός και υπηρέτησα σε διακεκριμένες θέσεις, που δυστυχώς δεν μπορώ να συγχαρώ τους συναδέλφους που με ψήφισαν να τους εκπροσωπώ και να υπηρετήσω, αφού από την πρώτη στιγμή υπέβαλα την παραίτησή μου, πριν καν διενεργηθούν οι εκλογές, με ευθύνη πρωτίστως του έχοντος την εξουσία στην διοίκηση της εκπαίδευσης που είναι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πέραν επομένως της συνδικαλιστικής και παραταξιακής άποψης αλλά και της τοπικής ΔΑΚΕ που αποφάσισαν ότι πρέπει να παραιτηθούμε όλοι όσοι διεκδικούμε την συγκεκριμένη θέση για την ενότητα του κλάδου μας και την οποία διακήρυξα και πάλεψα για την επικράτηση της από τους πρώτη στιγμή, υπάρχει και η προσωπική μου πτυχή:

Η προσωπική και εκπαιδευτική πορεία μου και το αξιακό της υπόβαθρο δεν μου επιτρέπει να αποδεχθώ τον νόμιμο μεν αλλά μη ηθικό ρόλο της θέσης του Αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Χίου και ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου.

Χίος 2-2-2021

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.